Grekland har mycket att erbjuda, vare sig man vill sola och bada, göra historiska vandringar eller njuta av lugnet och god mat. Och just maten och solen är det som många drömmer om att få njuta av under Greklandsresan.

Thessaloniki, en storstad med nära en miljon invånare, erbjuder en perfekt perfekt kombination av nöjen, shopping, historia och kultur. Det är en av Greklands största universitetsstäder, vilket märks på det sprudlande nöjeslivet med allt från trendiga barer och caféer till stora och välbesökta nattklubbar. Det finns även gott om sevärdheter, bland annat flera monument som finns upptagna på Unescos världsarvslista. Halkidiki, en halvö med ett inland och tre halvöar: Kassandra, Sithonia och Athos. Där finns både storslagen natur, gyllene stränder och genuint grekiskt vardagsliv.

-Vår senaste resepanel, där fler än 4 000 personer svarade på vad som lockar med Grekland, visar att det framförallt är den grekiska matkulturen och det solsäkra klimatet som lockar. Men även den grekiska ö-världen och den avslappnade och välkomnande grekiska mentaliteten tilltalar våra resenärer, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Thessaloniki är ett resmål som har något för alla, oavsett resesällskap. Där erbjuderVing11 hotell med bra läge. På Halkidiki kan du välja mellan 20 hotell på Kassandra eller Sithonia. Kassandra är den mest populära av Halkidikis halvöar. Här kan du ägna dig åt en mängd aktiviteter, sola och bada vid kritvita stränder, vandra i bergen och njuta av grekiska specialiteter. Vill du ha det lite lugnare kanske Sithonia, med några av Greklands finaste sandstränder, är att föredra. Reser du till Halkidiki med familjen kan vi rekommendera något av våra Family Comfort-hotell, Aegean Melathron Thalasso och Athena Pallas Village. Vill du uppleva både storstadspuls och njuta av sol och bad så går det också bra. Kombinera några dagar i Thessaloniki med några dagar på Halkidiki för att maximera semesterupplevelserna.