Så många som 9 av 10 svenskar har någon gång besökt Grekland på sin semester och hela 92 procent kan tänka sig att återvända. Det visar Vings resepanel där 23 025 svenskar svarat på frågor om Grekland.

Grekland är populärt bland både familjer, par och ungdomar. Landet erbjuder stor variation av resmål, allt från små pittoreska öar till vackra miljöer på fastlandet.

– Grekland är en av våra populäraste sommardestinationer och det är lätt att förstå varför. Våra gäster har alltid uppskattat Greklands turkosa vatten och variationen bland resmålen. Därför är det också extra roligt att vi inför sommaren utökat vårt utbud med resor till Olympiska rivieran, säger Anna Hagberg, tf. Informationschef, Ving.

Så många svenskar har semestrat i Grekland

  • Ja 91 procent
  • Nej 9 procent

Om ja, hur många gånger har du semestrat i Grekland?

  • En gång 13 procent
  • 2 – 3 gånger 27 procent
  • 4 – 5 gånger 23 procent
  • 6 gånger eller fler 37 procent

9 av 10 (92 procent) vill resa tillbaka till Grekland på semester medan 6 procent är osäkra på om de vill resa tillbaka. Endast två procent uppger att de inte vill återvända till Grekland.

Svenskarna föredrar de stora grekiska öarna (flera svarsalternativ möjliga)
På frågan vilket typ av grekiskt resmål man föredrar svarar fler än 6 av 10 (67 procent) att de föredrar stora grekiska öar som Kreta och Rhodos där det finns mycket att se och göra. 48 procent föredrar mindre öar som Skiathos, Lesbos, Thassos och Skopelos. Andra vill till fastlandet och uppleva bland annat Olympiska rivieran (8 procent), och 5 procent av respondenterna föredrar storstäder som Aten och Thessaloniki.

Prisexempel: En vecka på hotell Rita Suites (VVVV) på Chaniakusten, Platanias, Kreta. Avresa den 19 april 2018 från Arlanda Airport. Boende i tvårumslägenhet exklusive måltider. Från 2 975 kronor per person.

Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 23 025 personer. Undersökningen genomfördes under perioden 12/1–19/1, 2018. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.