Korfu är den nordligaste av de joniska öarna, som ligger väster om det grekiska fastlandet. Det är en relativt stor ö med omväxlande och kuperad natur. På den frodiga ön, som ligger i det Joniska havet, erbjuder Ving 26 hotell på de fem resmålen Aghios Gordis, Ermones, Dassia, Gouvia och Korfu stad.

Den lilla byn Aghios Gordis, på Korfus västkust, är en naturskön pärla med en av Korfus bästa stränder. Längs huvudgatan finns det man behöver men inte så mycket mer. Omgivet av böljande gröna omgivningar är det ett perfekt resmål för den som söker lugn och ro. Även Ermones ligger på västkusten och erbjuder total avkoppling, en strand, några lokala tavernor och italienska restauranger, en eller annan minimarket och en golfbana. Stranden består av klappersten, vilket gör vattnet kristallklart och perfekt för snorkling. Det vackra Paleokastritsa med små badvikar och ett medeltida kloster högt upp på en klippa är väl värt ett besök liksom den gamla fästningen Angelokastro. Skulle inte sevärdheterna på Korfu räcka till är det enkelt att ta sig över till Parga, på fastlandet, och vidare ut i landet.

– Det finns otroligt mycket att se på Korfu så det är perfekt att hyra bil några dagar. Vill man hellre röra på sig är det gott om vandringsleder på ön, både för nybörjare och för dem med mer vana. Och missa inte att besöka Korfu stad, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Dassia och Govia är två grannorter på Korfus östkust. Dassia med sin kilometerlånga sandstrand står för sol och bad i lugn och ro med några små trevliga tavernor och internationella restauranger, några pubar, barer och minimarkets. Gouvia däremot är ett resmål som passar den som vill ha lite mer än bara sol och bad under din semester. Här finns ett stort och varierat utbud av såväl restauranger, inte minst i den trevliga marinan, som nöjen.

Korfu stad erbjuder både kultur, shopping, bra restauranger och ett skönt strandliv. Här syns tydliga influenser från både Italien, Frankrike och England i en medelhavsarkitektur med både charm, stil och historia.En mängd caféer och restauranger erbjuder upplevelser av hög klass och det italienska arvet, från de 400 år då staden stod under venetianskt styre, är tydligt både i arkitekturen och i maten.

Källa Ving och www.hyrabilgrekland.se