Apollo har sedan starten haft en ledande position som arrangör av resor till Grekland. Nu utvecklar arrangören det grekiska programmet ytterligare. Till sommaren 2016 gör de Saroniska öarna efterlängtad comeback på programmet. Skala på Kefalonia och Chania stad på Kreta är andra nyheter som nu går att boka med Apollo.

De Saroniska öarna ligger i den Saroniska bukten just utanför Atens hamnstad Piereus. Det finns goda färjeförbindelserna från Pierus till de olika öarna. Det betyder att för den som vill uppleva det Grekland som grekerna själva väljer när de semestrar är någon av de Saroniska öarna ett naturligt val.

Egina

Egina ligger endast en kort båtfärd från Aten. Ön är liten och har ett vänligt böljande landskap, lummiga pistagelundar och en genuin atmosfär. Eginas dragningskraft måste vara dess mångsidighet. Slappt strandliv, livligt nattliv och en rik historia. Närheten till Aten gör att det går utmärkt att kombinera med ett besök.

Apollo har fem hotell på Egina. Pris från 6298 kronor.

Poros

Poros betyder smal genomfart och ön har fått sitt namn från det 370 meter breda sund som skiljer ön från fastlandet. I Poros stad ligger en skyddad hamn och den idylliska staden klättrar utmed sluttningarna. Apollos hotell ligger inbäddade i grönskade omgivningar och det finns många mindre små skyddade badvikar. Tack vare öns skyddade läge går vågorna aldrig höga här.

Apollo erbjuder sex hotell på Poros. Pris från 6598 kronor.

Skala på Kefalonia

I Skala finns en tre kilometer lång strand med kristallklart vatten. Naturen är frodigt grön med pinjelundar och inbjuder till avkopplande vandringsturer. En bit från Skala ligger Potamaki Beach där de berömda havssköldpaddorna Caretta caretta lägger sina ägg. Kefalonia är känt för sina många naturfenomen. Under din vistelse på ön är droppstensgrottorna och Melissanis underjordiska källsjö ett måste. Besök också den fantastiska hamnbyn Sami och vackra Myrthos Beach på den nordvästra sidan av ön.

Apollo erbjuder fem hotell i Skala. Pris från 4648 kronor.

Chania stad på Kreta

Charmiga Chania stad är mångas favorit på Kreta. Från sommaren 2016 erbjuder Apollo möjligheten för den som vill att bo i Chania med närhet till de mysiga gränderna, den venetianska hamnen, shopping och utbudet av fantastiska restauranger som ligger utspridda i Chanias vindlade gränder.

Källa Apollo