Fritidsresor börjar under juni månad arrangerar charter till den populära ön Kreta. Förutom att resenärerna kommer att kunna flyga direkt från Kalmar Öland Airport, så erbjuder Fritidsresor nya orter och fler unika hotellkoncept på Kretas östra sida.

Kreta är den största ön i den grekiska övärlden och har många sidor att visa. I det östra området, runt Heraklion, erbjuder Fritidsresor sex nya orter – var och en med sin egen charm. Gemensamt för dem alla är lugn och ro, långt från massturismen och ofta direkt vid stranden. Hotellen är små och mysiga, även om den som efterfrågar mer lyx hittar ett femstjärnigt Sensatori-hotell, med sju restauranger och ett spa i världsklass där man lagt stor vikt vid sinnenas upplevelse och som passar verkliga livsnjutare.

­– Det känns verkligen spännande att kunna erbjuda direktcharter från Kalmar. Kreta är ett väldigt populärt resmål och efterfrågan ser inte ut att minska. Vi ser redan nu en 20-procentig ökning av bokade resor hit jämfört med samma tidpunkt förra året, så säger Leyla Öfwerström, informatör på Fritidsresor.