Det bästa vädret enligt Vings gäster hittar man på Skiathos, som får högsta betyg av sommardestinationerna. Den svenska sommaren har bjudit på blandat väder i år. Det ska jämföras med Skiathos som i juli haft i genomsnitt 11 soltimmar per dag, 32 grader varmt och inte en droppe regn.

I den enkät som Vings resenärer får vid hemkomst från sin resa får man bland annat tycka till om vädret utifrån en skala på 0-5 där 5 är bästa betyg. Fram till och med vecka 29 har 139 298 Vingresenärer tyckt till om vädret. Enligt svaren hittar man det bästa vädret på den lilla grekiska ”Mamma Mia-ön Skiathos följt av Gazipasa (Alanya) i Turkiet och den grekiska ön Lesbos. Även Gran Canaria, som alltmer har blivit en året-runt destination, får högt betyg.

– Vädret har en stor inverkan på våra gästers helhetsbetyg av sin semester. Vi svenskar är väldigt måna om vädret, både här hemma och under semestern. Och trenden är tydlig: Vill man ha det bästa sommarvädret på semestern så är det till resmålen vid östra Medelhavet man ska åka enligt våra kunder, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.