Upptäck ett annorlunda Grekland genom ö-hoppning med Star Clippers. Besök Mykonos, Amorgos och Monemvasia under en 7-nätters kryssning med Star Clipper till norra Kykladerna.

Hydra

Bilar och motorcyklar är förbjudna på den lilla charmiga grekiska ön Hydra samt i dess huvudstad med samma namn, så transport sker antingen med båttaxi, till fots eller med åsna genom kullerstensgatorna eller via dammiga stigar. Staden, som bland annat bjuder på flera äldre herrgårdar från 1800-talet, är rik på affärer, restauranger, gallerier och marknader. Ön är uppbyggd av klippor och berg som ger en pittoresk miljö perfekt för avkoppling och bad i azurblått vatten. Besök Santorini och Hydra på en 7-nätters kryssning med Star Clipper till Södra Kykladerna, avgångarna är 18e juli, 15e augusti och 3e oktober 2015. Priser från 1755 euro.

Skiathos

Skiathos är den mest sofistikerade av öarna i Sporaderna med sina trendiga butiker och vackra stränder. Handla dyra smycken och kläder i den största staden eller ta en promenad in i landet, där charmiga hus som omringas av blommor och rika fruktträdgårdar välkomnar besökare innan badstränderna kallar återigen.

Skopelos

Skopelos är en frodig ö välsignad med olivlundar, mandel- och fruktträd. Resan in i viken mot Skopelos stad för tankarna mot en stor grekisk amfiteater. 120 kyrkor ligger utspridda i ruinerna av den venetianska borgen, och i bergen ovanför viken ligger kloster placerat på bergsväggen. Besök Skiathos och Skopelos under en 7-nätters kryssning med Star Clipper med temat `Yachtman Paradise”, avgång den 1e augusti och 5e septemver 2015. Priser från 1755 euro.

Mykonos

Mykonos har något som liknar den grekiska storstadens atmosfär, särskilt i den största staden Chora med sin färgglada hamn, många tavernor, fiskebåtar samt dyra yacht fartyg sida vid sida. Ön är full av kontraster, till exempel där de steniga kullarna ersätts av vackra stränder.

Santorini

Santorini beskrivs av många som den mest häpnadsväckande av alla de grekiska öarna. Ön har fått en speciell form från ett forntida vulkanutbrott, som förstörde öns ursprungliga centrum och i stället gett ön ett halvmåneformat utseende med branta klippor. Bländande vita hus, smala gator och kristallklart vatten gör Santorini till ett ”levande postkort” med möjligheter till exklusiv shopping, simturer och kulturhistoriska upplevelser.

Monemvasia

Från stranden sett ser det ut som en stor sten, men vid närmare blick träder den gamla fästningen och staden Monemvasia tydligt fram. Steniga kullar omger den gamla bysantinska hamnen och i stadens smala gator ligger tavernor och kaféer väl undangömda av de låga husen med röda tak.

Amorgos

I klostret på ön Amargos bor numera bara en liten grupp munkar, vilket gör den till en av de mest spektakulära destinationerna i hela Grekland. Klostret har 50 rum och är byggt direkt in i bergväggen, och utsikten från terrassen är inget mindre än himmelsk.