Apollo öppnar ny flyglinje till Grekland sommaren 2018. Mellan den 11 och 25 september nästa år kommer Skellefteåborna att kunna resa nonstop med Novair till den grekiska ön Zakynthos. Novairs splitternya plan Airbus A3 21 Neo kommer ha tre avgångar från Skellefteå till Zakynthos.

Zakynthos är en populär ö som ligger längst söder ut i den joniska ögruppen – här finns både avkoppling och nöjesliv.Den grekiska ön har flera orter som passar för par (Argassi) barnfamiljer (Tslivi) och ungdomar (Laganas) samtliga med kort och bekväm transfertid. Huvudstaden Zakynthos Stad är väldigt vacker och har en mysig strandpromenad.

– Zakynthos har länge funnits med i Apollos utbud och har alltid varit en omtyckt ö. Här finns någonting som passar alla – par, familjer och ungdomar – vare sig man söker lugn eller puls. Det är särskilt roligt att vi nu kan erbjuda lite mer norrväga gäster resor hit, då Skellefteå ligger mellan Luleå, Umeå, Piteå och Lycksele har flygplatsen ett bra upptagningsområde, säger Peter Browall Sverigechef på Apollo.

– Vi är jätteglada över denna etablering. Utbudet av charterresor från Skellefteå Airport ökar ständigt och att som enda flygplats i Norrland kunna erbjuda den populära charterdestinationen Zakynthos med Apollo är fantastiskt roligt. Eftersom vi dessutom erbjuder möjlighet till gratis parkering hoppas vi att resorna snabbt blir bokade, säger Robert Lindberg Skellefteå Airports VD.

Navagio BeachZakynthos är framförallt känt för sina fina stränder, det förlista skeppet på Navagio Beach: Smugglers Wreck (öns största attraktion och en av de mest fotograferade platserna i Medelhavet) och sina havsköldpaddor:Caretta caretta som man kan se simma längs några av öns stränder.

2018 får Zakynthos ett nytt Apollo Mondo Enjoy-hotell som heter Meridien Beach och ligger i Argassi. Hotellet har fått en utmärkelse för sin höga kundnöjdhet och sitt ypperliga läge precis vid havet.