Den 27 augusti 2018 börjar Apollo flyga nonstop från Visby till Preveza i Grekland, totalt blir det fem avresor. Från Preveza når man flera av Apollos mest populära resmål: Lefkas, Parga, Sivota och Kanali.

I denna del av Grekland finns något för både barnfamiljer som söker bekvämlighet och långgrunda fina ständer samt för resenärer som letar efter avkoppling, mysiga grekiska tavernor och vackra vyer.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda gotlänningarna en helt ny flyglinje till Preveza. Detta är en mycket populär del av Grekland med pittoreska byar och underbara stränder – här finns något för alla smaker, säger Peter Browall Sverigechef på Apollo.

LefkasDen mysiga ön Lefkas är ett klassiskt resmål som nås med en bro från fastlandet. Det är en familjevänlig destination med azurblått vatten, fin natur och på västra Lefkas ligger några av Greklands mest fotograferade stränder.

Parga är en liten pittoresk stad som passar perfekt för en parsemester, det är vackert och romantiskt med en fin strand i närheten av staden. Många gäster har detta som favoritresmål och återkommer år efter år. I grönskande omgivningar mitt på den fina stranden i Parga ligger hotellet Parga Beach som är ett populärt Apollo Mondo Selected-hotell med bra standard och komfort. Kundnöjdheten är mycket hög och Apollos gäster prisar såväl strandläget som den härliga trädgården.

Sivota är en exklusiv liten fiskeby som ännu inte är särskilt exploaterad. Här finns flera härliga badvikar med kristallklart vatten och en vacker liten strandpromenad. Hamnbyn passar livsnjutare som vill uppleva mer än bara sol och bad och naturälskare som söker lugn och ro. Sivota är omgivet av två vackra kustremsor.

Kanali är en liten by som inte så många turister har hunnit upptäcka ännu, därför är det ett stillsamt resmål där det är lätt att koppla av. Apollo är den enda researrangören i Skandinavien att erbjuda resor hit. Stranden löper längs hela byn och det finns mycket plats, längs strandvägen finns flera genuina restauranger och caféer.

Från dessa resmål går flera spännande utflykter, exempelvis dagsturer till det outforskade Albanien, badutflykter till natursköna Paxos och resor till UNESCO-listade Meteora – Greklands Grand Canyon, med fascinerande höga berg och karga klippor med små kloster på toppen.

Foto: Sara Lindström