Intresset för Grekland fortsätter att växa. För sjunde året i rad ökar Fritidsresor, Sveriges största researrangör, antalet resor till Grekland och breddar programmet med det solsäkra resmålet Zakynthos i den Joniska ögruppen.

– Zakynthos är gästvänligt, genuint och erbjuder storslagna naturupplevelser. Det i kombination med ett brett hotellutbud i olika prisklasser gör Zakynthos till en spännande nykomling i vårt Greklandsprogram, säger Mathias Bergendahl, Informationschef på Fritidsresor.

Fritidsresor erbjuder 29 hotellpå ön. Bland annat ryms den första familjeanläggningen Blue Village Family Life med Bamseklubben – givetvis direkt på stranden. Fritidsresor erbjuder även ett Splash-hotell med egen vattenpark, flera Blue Star-hotell för vuxna och familjer, och rad andra hotell som passar alla plånböcker.

– Den moderna barnfamiljen åker gärna till mindre resmål samtidigt som de vill ha alla tänkbara bekvämligheter för hela familjen, säger Mathias Bergendahl.

Utflyktstips på Zakynthos

Upptäck stränderna: Grekland är välkänt för sitt kristallklara vatten och Zakynthos är inget undantag. Här finns det massor med vackra stränder och fina badvikar att upptäcka på egen hand. För den som gillar vattensport är St Nichs beach i Zante perfekt. För den som letar efter en långgrund strand rekommenderas Kalamaki-stranden i Laganas, där finns en 9km lång sandstrand.

Kryssa bland sköldpaddorna: Följ med på en kryssning runt Zante och upptäck de kända caretta caretta-sköldpaddorna. Archelon, skyddsorganisationen för dessa sköldpaddor, finns med på turen och svarar på frågor. Turen börjar med Turtle Island och avslutas i Keri, där havsgrottorna och fyren passeras.

Se Smugglers Cove: Att besöka Smugglers Cove är nästan ett måste på Zakynothos. Beläget i Zante och nu hem åt ett förlist skepp som enligt historien sägs ha tillhört smugglare. Hit kommer man med båt från Porto Vromi och under dagen finns det tid att både titta på skeppet, bada i det kristallklara vattnet och njuta av det vackra landskapet.