De allra flest reser till Kreta och Rhodos men efterfrågan på resor till små pittoreska öar ökar. I Vings lilla greklandsprogram kommer flest att resa till Skiathos, följt av Lesbos, Kos, Thassos och Mykonos. Ving har lagt till inte mindre än sex nya öar till sommaren 2015: Thassos, Kos, Kalymnos, Telendos, Santorini och Korfu.

Mamma Mia-ön Skiathos är tillsammans med nyheten Thassos bäst bokat i Vings lilla greklandsprogram. Topplista Vings små grekiska öar:

1. Skiathos

På Skiathos finns allt man kan önska sig och lite till av sol och bad, restauranger, aktiviteter, nöjen, shopping, sevärdheter och sist men inte minst – 60 stränder med stor variation. Från avskilda vikar till långsträckta sandstränder. Skiathos är också en bra utgångspunkt för den som vill se fler öar. Med hydrofoilbåten eller färjan tar man sig enkelt till öar som Alonissos och Skopelos på vilka Ving också erbjuder hotell.

2. Lesbos

Naturen på Lesbos präglas av de gröna skogarna, av silverskimrande olivträd och stora blågröna vikar som skär in i landskapet. Ändå är det förhållandevis få turister som har upptäckt denna grekiska pärla. Det gör att priserna är låga och risken för trängsel obefintlig. Lesbos passar den som vill ha en skön semester med sol och bad, kombinerat med genuint grekiskt vardagsliv.

3. Kos

Kos är en liten ö, bara 54 km lång och 11 km bred. Här har ett 40 år långt italienskt styre bland annat resulterat i en mängd vackra parker, blomsterplanteringar och allékantade gator. Det finns fina stränder runt hela ön, och många av dem är långgrunda med sandbotten. Från Kos kan man också lätt ta sig till öarna runtomkring, som Kalymnos och Telendos där Ving också erbjuder hotellboende.

4. Thassos

På lugna och stillsamma Thassos finns grönskande natur, kristallklart vatten, några av Egeiska havets bästa sandstränder och överallt en skönt grekisk känsla, eftersom merparten av besökarna faktiskt är från Grekland.

5. Mykonos

Med sina underbara stränder, vitkalkade hus med blå dörrar och sina mysiga små gränder utgör Mykonos själva sinnebilden av en grekisk ö. Dessutom finns bra shopping och ett livligt nattliv. Ving erbjuder fem olika resmål samt allt från enklare lägenhetshotell till yttersta lyx. Man kan dessutom kombinera en vecka på Mykonos med en vecka på Syros.

– Oavsett om man vill resa till klassiska charterresmål som Kreta och Rhodos, eleganta vykortsöar som Mykonos, som är min egen favorit, eller mindre pärlor som Alonissos och Skopelos så finns något för alla i Grekland. Vårt program är i år större än någonsin med en volymökning på 20 procent och 63 resmål och 17 öar att välja bland, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Källa Ving